browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vilket hantverk är din favorit?

Posted by on 14 mars 2014

Trollkonst i ullskogen finns en hantverksbloggsjerka där en ny fråga läggs ut varje fredag. Så passande att jag hade lite idétorka just idag! Dagens fråga är Vilket hantverk är ditt favorit?

Som namnet på min blogg antyder är det just stickning jag håller på med mest. Nu när jag har stickat i ganska många år är det mitt favorithantverk eftersom det är lagom krävande – är det inte avancerade mönster behöver jag inte tänka på vad händerna gör, utan jag kan sticka medan jag tittar på TV eller tänker på annat. Just att det är så bekant gör att det nästan blir meditativt ibland. Det är också en trygghet i att kunna ”läsa” stickningen – märka när något är galet, följa mönster utan att behöva läsa beskrivningen var tionde maska, veta ungefär hur ökningar och minskningar borde göras på en tröja och så vidare.

Samtidigt blir det svårare och svårare att hitta stickprojekt som känns lockande eftersom jag gillar utmaningar; nu har jag redan provat på en massa saker så det är mindre som känns nytt och spännande. Då kan det ibland vara roligare med något annat hantverk, till exempel virkning. Jag har aldrig riktigt fastnat för virkning eftersom jag blandar ihop de olika maskorna, men när jag väl börjat på något projekt och mina fingrar har lärt sig hur de ska göra så brukar det vara kul.

One Response to Vilket hantverk är din favorit?

  1. Nathalie Sjögren

    Ja jag håller med om att det är meditativt med det man kan. Och att behöver nya utmaningar är nog en del av orsaken till att jag håller på med olika handarbete.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>