browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Hemlisfrågor

Posted by on 27 januari 2014

Jag har anmält mig till Hemlis! Här är mina svar på frågorna:

1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om?

Oftast tycker jag bäst om naturmaterial, men jag är inte fanatisk. :-) Alpacka är en favorit, men oftast använder jag nog ull. Olika typer av texturer/material är trevligt – silke, lin osv… Generellt gillar jag också ekologiskt och/eller närproducerat men är inte fanatisk där heller.

2. Vilka är dina favoritfärger?

Oftast använder jag blått och grönt, ibland gulorange (okej, jag har EN saffransfärgad sjal, men jag använder den faktiskt…). Men jag gillar ganska många färger och gillar flerfärgat och färgskiftningar. Havsfärger är dock ett säkert kort!

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om?

Det mesta kan funka i rätt situation eller kombination, men jag gillar sällan lila eller ljusrosa.

4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?)

Jag stickar nästan bara med rundstickor (har KnitPro) och mest med trästickor, men det beror lite på. Stickar jag med bomullsgarn är det ibland lättare med metallstickor, och eftersom jag stickar löst får jag ibland gå ner till stickstorlekar som inte verkar finnas i trä.

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan?

Har stickat sedan omkring 2001 tror jag, anser mig vara avancerad på så sätt att jag kan läsa av en stickning, klura ut hur saker fungerar osv. Därmed inte sagt att jag testat alla olika tekniker eller är bra på dem. :-)

6. Dricker du kaffe? Te?

Jag dricker inte kaffe (men tycker om doften) och är en petig tedrickare. Just nu försöker jag begränsa koffeinintaget till en eller ett par riktigt bra koppar te om dagen, och då är det oftast bara riktigt bra Earl Grey eller rent svart te som duger. Däremot dricker jag gärna choklad och vill gärna hitta fler örtteer som jag gillar (kryddigt är gott!).

7. Är du allergisk mot något?

Äter inte gluten. Det är väl inte så ofta ett problem i ett sådant här byte, men dubbelkolla gärna eventuella ingredienslistor (lakrits brukar t ex ofta innehålla vetemjöl).

8. Vilken slags musik tycker du om?

Jag lyssnar sällan på musik, men gillar sån musik som överraskar mig.

9. Favoritgodis?

Choklad med saker i (nötter, kryddor, …).

10. Håller du på med någon annan “skapande hobby”, förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.)

Jag spinner lite då och då (på slända, har dock ingen riktigt bra) och virkar en del. Har en massa pysselgrejer också men det blir sällan av att använda dem…

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv…

Sånt som man bara behöver göra en av :-) Jag gillar ofta att sticka sjalar för de brukar vara ganska omväxlande samtidigt som de inte är alltför komplicerade med ökningar och minskningar osv. På senare tid har jag stickat många koftor (använder koftor mer än tjocktröjor) men känner för att sticka mer små projekt för att få lite omväxling.

12. Prenumererar du på någon sticktidning?

Nej, jag lät precis min prenumeration på Interweave Knits förfalla.

13. Har du något drömprojekt på önskelistan?

Drömprojekt som jag antagligen aldrig kommer att sticka: Sari. Jag tycker den är jättefin men dels tycker jag att flerfärgsstickning är tråkigt att sticka (men oftast jättesnyggt) och jag blir matt bara av att läsa sammanfattningen (”Techniques include back and forth stranding, intarsia and lace knitting on RS and WS rows, with 3 or 4 colors in each row.”), dels vet jag inte om jag faktiskt skulle använda den om jag stickade en.

14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått?

Jag använder alltid armbandsur så det brukar inte funka med handledsvärmare.

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare?

Hellre det än vantar, men det var ju det där med att sticka två…

16. Stickar du sockor?

Sällan, men det har hänt. De sockor jag har stickat har inte blivit tillräckligt bekväma för att jag ska tycka det är värt det :-)

17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.)

Jag har stl 38 i skor och har smala fötter.

18. När fyller du år?

12 april.

19. Stickar du med pärlor?

Det har hänt. Jag har ett pärlprojekt på gång i vår, måste bara få tag på rätt pärlor först.

20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?)

Som avslappning: deckare (gärna svenska, jag gillar t ex Arne Dahl), men jag läser också en del faktaböcker.

One Response to Hemlisfrågor

  1. Hemlisen

    Så bra! Jag klurar på :-)
    Hemlisen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>