browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Forest Darkness

Posted by on 10 augusti 2012

Då var det andra Ravellenics-projektet klart! Bohus-muddarna Skogsmörkret, som jag köpte som kit på Bohusläns museum förra sommaren.

Jag använder aldrig handledsvärmare/muddar så jag gjorde en tillfällig uppläggning och efter det sista varvet satte jag maskorna på en tråd. Har nämligen tänkt använda muddarna som ärmslut på en kofta så småningom, men jag har ännu inte bestämt vilken ände jag ska ha uppåt och vilken typ av kant jag ska sticka.

Minst två fel finns det i stickningen, men båda muddarna är i alla fall stickade lika fel. :-) Det var nämligen ett par aviga maskor som syntes dåligt på diagrammet, så jag missade dem. Går knappast att se om man inte vet att de ska vara där.

Återigen blev jag påmind om att jag inte gillar att sticka med flera färger i samma varv, oavsett hur snyggt jag tycker att det är i en färdig stickning. Garnerna trasslade sig faktiskt ovanligt lite den här gången, trots att det var flera varv med tre färger, men det går ändå så mycket långsammare att sticka med fler trådar och det var få ”pausvarv” med bara en färg. Jag gillar ofta omväxlande mönster, men fördelen med t ex de flesta spets- eller flätmönster är ju att vartannat varv brukar vara pausvarv där det bara är räta och/eller aviga maskor och som inte kräver lika mycket koncentration.

2 Responses to Forest Darkness

  1. Emmy

    De är jättefina. och inte märks felen något.
    En skogsmörkret-kofta står på min att göra-lista någon gång när jag får tid och råd :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>