browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Där skuggorna ruva

Posted by on 6 augusti 2012

Nu är mitt första stickade Ravellenic Games-projekt klart! Jag hade också två projekt som jag repade upp för frogging-grenen, men de räknas inte riktigt…

Mönstret heter Mordor och jag använde två garner jag hade hemma: Rowan Kidsilk Haze (det ljusgröna) som är mohair/silke och ITO Tetsu som är gjort av silke och rostfritt stål. Det var första gången jag testade stålgarnet och det kommer ett eget inlägg om det senare – just nu kan jag bara säga att det är garnet som gör att sjalen ser skrynklig ut, det är ju så pass stelt att det blir buckligt så fort man petar på det.

Sjalen är ungefär 150 cm bred och 27 cm “hög” på mitten, alltså lite mindre än originalet men då var det ju också rejält tunnare garn. Eftersom jag hade ganska exakt den mängd garn som krävdes stickade jag precis enligt mönstret (bortsett från att jag bytte tillbaka till Kidsilk Haze de sista varven eftersom jag ville ha en mjuk kant), men det visade sig att jag hade kunnat sticka fler ränder för det blev ganska mycket garn över. 24 gram väger den färdiga sjalen!

Projektsidan på Ravelry

One Response to Där skuggorna ruva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>