browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ravellenic Games 2012

Posted by on 11 juli 2012

För er som inte hört talas om Ravellenic Games tidigare så är det ett evenemang på Ravelry (och hette tidigare Ravelympics, men det fick det inte heta för den amerikanska olympiska kommittén…). Tanken är att man medan OS pågår ska genomföra ett eller flera projekt som man tycker är en utmaning – det kan vara allt från att sticka på strumpstickor för första gången till att sticka en jättekomplicerad stor spetssjal, allt beroende på vad man själv tycker är en lagom utmaning just då. Det finns olika grenar att “tävla” i, men man tävlar bara mot sig själv, alla som blir klara med sitt projekt i tid är nämligen vinnare.

I år är det tredje gången jag deltar. Till skillnad från tidigare år hade jag länge inga fasta planer för vad jag ville sticka, men nu börjar idéerna faktiskt ta form:

Mitt första projekt blir nog en Mordor-sjal, jag har nämligen två garner som borde räcka till den, åtminstone om jag gör den lite mindre än originalet. Det ser ut att vara ett bra TV-tittar-stickprojekt också. Ett av garnerna jag tänkt använda är i silke och rostfritt stål, det är jättetunt och lite “stelt” och jag har inte provat sticka med det tidigare så det är nog bra att använda det i ett förhållandevis okomplicerat mönster.

Sedan funderar jag på att minska min garnsamling ännu lite mer, förra sommaren köpte jag nämligen på mig en hög Dalegarn Svale i glass-färger som jag tänkte sticka en tröja av. Från början var planen en barntröja, sedan var jag inne på att sticka en tröja åt mig själv men efter att ha insett att jag antagligen inte skulle använda den är jag nu tillbaka på en barntröja. Alltid finns det väl något barn som den passar på… Jag har ännu inte hittat något mönster som ser ut som jag tänker mig tröjan, så troligen får jag improvisera.

Har jag tid och energi över kanske jag ger mig på bohusmuddar. Förra sommaren köpte jag ett mudd-kit på Bohusläns museum i Uddevalla (Skogsmörkret har jag för mig att mönstret heter) och det har legat på lagring i min garnkista sedan dess. Jag har tänkt använda dem till ärmslut på en kofta eller tröja istället, eftersom jag inte använder handledsvärmare (har alltid klocka på armen), men det är ju lätt fixat med en tillfällig uppläggningskant.

Har du några planer för Ravellenics än?

4 Responses to Ravellenic Games 2012

 1. Stinne

  Jaha, så det heter Ravellenics nu! De är galna de där amerikanerna ;-)

  Väldigt snygg sjal måste jag säga, jag blev lite sugen själv… Kanske ska kolla lite garn… En sjal är ju aldrig fel på kyliga sommarkvällar ;-) Annars är det klänning som gäller här, misstänker att det är lite väl optimistiskt att tro att jag hinner med mer, men sport handlar väl om att sikta mot stjärnorna och överträffa egna förväntningar ;-)

 2. Matilda

  Ja, det var lite upprorsstämning på Ravelry och Twitter där ett tag (https://plus.google.com/u/0/112661879736823234853/posts/TYzFosEezUK ) men nu verkar det lugnat ner sig. Ravellenic Games funkar ju också…

 3. Stinne

  Det funkar absolut, men det känns ju som suffixet ”lympics” används var och varannan dag i alla möjliga sammanhang för något som pågår länge, ofta för saker som inte ens har koppling till OS som ju detta faktiskt har ;-) Nä, jag ska nog fortsätta kalla det Ravelympics i protest tills någon advokat från Olympiska Komitén skickar ett hotbrev ;-)

 4. Matilda

  Tror nog vi är rätt safe här, det är bara i USA de har nåt att säga till om. :-) Fast i Storbritannien verkar allt som på något sätt kan kopplas till OS också vara superskyddat. Lite överdrivet i vissa fall kan jag tycka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>