browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Klar kofta

Posted by on 2 juli 2012

Min vana trogen har jag gjort klart ett plagg under en årstid när den inte är så användbar. Fast om jag ska vara ärlig har den här koftan varit klar i flera månader, den har bara saknat de sista hyskorna och hakarna. (Tips: Om man tycker att det är tråkigt att sy i knappar kanske man ska fundera över om det inte är ännu tråkigare att sy i hyskor och hakar.)

Överlag är jag mycket nöjd! Det är en riktigt nyazeeländsk kofta: det beigegrå garnet är merino/opossumgarn (otroligt varmt och mjukt, men går ganska lätt av) från Touch och mönsterfärgerna är diverse olika garner från ett halsduks-kit jag köpte på affären Cruella’s i Nelson. Mönstret är improviserat och blev lite buckligt och konstigt på de delar där jag använde bouclégarn, och ett av garnerna fällde färg när jag tvättade det färdiga oket, men det syns inte så mycket.

Koftan är stickad uppifrån och ner så att jag kunde prova den efter hand. Lade till några förkortade varv över bysten men så här i efterhand tror jag inte att det behövdes.

Jag plockade upp maskor längs framkanterna och stickade en dubbelvikt knappslå på ”längden”, hade tänkt mig att hyskorna och hakarna skulle bli en nästan osynlig knäppning men trots att koftan passar i övrigt så glipar den mellan hyskorna. Knäpper jag bara en eller två ser det okej ut, så tills vidare får det vara så. Kanske tar jag bort hyskorna senare och sätter dit ett blixtlås istället.

Koftans sida på Ravelry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>