browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ur askan i elden

Posted by on 1 juli 2012

Häromdagen repade jag upp den ganska rejäla bit av Kernel som jag påbörjade för några månader sedan. Det är en fin halsduk, men jag kunde verkligen inte memorera spetsmönstret, det var dessutom svåravläst och att behöva kolla och dubbelkolla varje varv i en hel halsduk kändes inte så lockande. Och så var det det där med att behöva sticka samma mönster om och om och om igen… Projektet låg vilande ett tag tills jag bestämde mig för att det inte var värt att fortsätta på något som tog emot så mycket.

En spetssjal kändes lite mer lockande – visserligen brukar det vara väldigt långa varv i dem, men det brukar ändå bli mer omväxlande än en halsduk. Rock Island har jag tittat på ett tag, och garnet jag har borde räcka till den så den fick det bli.

Jag köper och laddar ner mönstret och läser igenom det…ser fint ut…kommer sedan till meningen “Work Rows 1-8 of Edging Chart 71 times.”

Sjuttioen. Gånger. Med mönster på varje varv istället för bara på rätsidan som det oftast är. Kanten stickas alltså “på längden”, och sedan plockar man upp maskor längs sidan av den och stickar resten av sjalen. Plocka upp maskor som är så…kul, dessutom.

Nåja, med få maskor på varje varv och få varv i varje omgång av mönstret så ska sjalkanten väl bli klar den också. Så småningom.

Rock Island-sjal under arbete

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>